Sivut

tiistai 7. tammikuuta 2014

Orkideasairaala goes keinovalo

Mun keikiä tekevä orkidea on ihan dead ja melkein onnistuin tappamaan keikin siinä samassa. Yksi ja isoin lehdistä irtosi keikistä. :( katsotaan nyt, josko tuossa rahkasammalessa lähtisi kasvamaan, epäilen kyllä hyvin vahvasti. No, syteen tai saveen: Osramin plant light, foliota ja 5 litran jugurttiämpäristä tuli loistava kasvilamppu heijastimimeen. Katsotaan, mitä tapahtuu, jos tapahtuu. Nostin molemmat sammaltapaukset lampun alle valohoitoon ja ajastimella 12h, elmukelmua vauvalle kosteussuojaksi. Valon korkeutta on onneksi mahdollisuus muutella. Peukut ja varpaat pystyyn! 
Tässä keiki-raasu taistelee hengestään. 

Ihan kuin yksi semihydroon siirretty perhoskukka tykkäisi siitä, sillä se ei ole heittänyt lusikkaa nurkkaan tai mennyt huonompaan kuntoon. Juuria en ole uskaltanut kurkkia, mutta lehtien käpristyminen on vähentynyt. Annoin maltilla kuivahtaakin tuon pohjan lähes kokonaan, kun nyt on talvikausi kuitenkin. 

Melkein jopa sorruin kylvämään chilejä, en kuitenkaan sitä vielä tehnyt. Muutama viikko on kyllä odotettava ja haettava motivaatiota. Ajattelin myös rakentaa pieneen kokolasiakvaariooni kansivalon kahdesta kierrätyslankusta. Katsotaan, millainen väkerrys saadaan aikaan! Minulla on kyllä onneksi yksi potentiaalinen paikka kotona, jonne kylvöt saan piiloon... ;)

Ai miten niin kevättä rinnassa? Kun ei kerta talvea tullutkaan, niin miksei?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti