Sivut

tiistai 24. syyskuuta 2013

Tilannepäivitys

Tältä näyttää tällä hetkellä: 
Leikkelin mädäntyneitä juuria pois ja uusia on alkanut kieltämättä pukkaamaan! En todellakaan ole kovin toiveikas tämän suhteen, mutta en raaski heittää sitä vielä poiskaan. Ainokainen lehti on hieman kärsinyt kärjestään ja ennestään mädäntynyt kasvupiste on myös edelleen mätä, nyt siinä on jotain oranssia kasvustoakin. Poistin taas huonompia osia. Katsotaan siis edelleen, miltä seuraavat viikot näyttävät. Rahkasammal on alkanut kasvamaan. Kohta siitä riittää jopa toisille raasuille.

Luettuani puutarhanetin palstaa semihydrokasvatuksesta törmäsin asiaan, jota en ollut ajatellutkaan: savipurkkien aiheuttama kylmä herkille juurille. Vaikka muovinen suojaruukku on kasvien suojana, aloin silti miettimään, onko tuo työhuone liian vetoisa ja viileä paikka perhosille. Kokeilin siirtää kaksi rescuephalea akvaarion päälle siten, että lampun ja ruukkujen välissä on patalappuja. Taisi kuitenkin olla sen verran iso muutos, että pari lehteä nuupahti hieman. No, nostin purkkeja hieman ylemmäs ensihätään. Tässä viritys:

Onkohan noiden kahden kohdalla enää edes toivoa selvitä talvesta? Mietin semihydroa, mutta kaikkialla lukee, että juurien kasvun alussa tulisi tämä tehdä, kukinnan jälkeen. Nytkö siis? Kukinta on ohi. En myöskään tiedä, voivatko kuitenkaan kovinkaan hyvin nuo kaksi, sillä toisella on vähän löysät lehdet (paitsi yksi terhakka) ja toisen lehdet ovat ministi käpristyneet (vasen kuvassa). En tiedä, johtuuko käpristys kylmästä. Pelkään myös molempien kasvualustojen olevan maatunutta. Olen uudelleenistuttanut ainakin toisen ja jotenkin hysteerisesti synään molempia kasveja. Samoin kuin uusin kukkivani, pelkään senkin kukkien nuupahtaneen vähän. Aaarrrgghh!! Eikö meillä voi kasvattaa orkideoja? Tartteeko mun virittää jotkut lamput niille talveksi? Rahkasammalhoitoa? Vai olenko vaan liian kärsimätön? Lannoitusta toki pitäis harrastaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti